Cupping

 

Dit is een massage methode uit China, waarbij een cup op de huid wordt geplaatst en de huid vacuüm wordt getrokken, en ontstaat lokaal een sterke doorbloeding. Met een van de cups volgt een massage, spieren en de huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen met complete ontspanning als gevolg. Cupping heeft een enorme dieptewerking, ook het bindweefsel wordt hierbij intensief gemasseerd. Bindweefsel slaat afvalstoffen op, hierdoor ontstaan pijn klachten en ook cellulitis kan daar een gevolg van zijn.

Cupping heeft ook een sterk ontgiftende werking, deze methode is ook een reflexzone massage en beïnvloed een aantal meridianen. Het is effectief en weldadig bij gespannen pijnlijke spieren (nek / schouders), lage rugpijn, blessures aan spieren en pezen ( bijv. na het sporten), ook na een intensive werkweek vooral achter de pc.

Na een cupping massage zijn vaak rode plekken en de afdruk van de cups te zien, deze verdwijnen na enkele dagen, dit gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping kan pijnlijk zijn maar is heel effectief.


 cupping