Zenuwreflexologie

 

 

Zenuwreflexologie is een specialisatie op de klassieke reflexzonetherapie.

 zenuwreflexologie01

Bij Reflexzonetherapie wordt er van uitgegaan dat op de voeten, (ook op handen en oren) de reflexgebieden liggen van de organen, spieren en gewrichten. Alles heeft zijn eigen plek op de voet, zo zijn er ook de zeer gedetailleerde reflexpunten van alle zenuwen op terug te vinden.

De organen:  liggen in het zachte weefsel van de voet,

De zenuwreflexpunten:  liggen op de botstukken van de voet. Een zenuwreflexpunt noemen we een NR punt (Neuro Reflex), elk NR punt heeft een rechtstreekse invloed op de zenuw. Het is een zéér precieze en effectieve methode van reflexologie op de voeten.

 

Onze ademhaling, spijsvertering, bloedsomloop, hartslag, bewegingen van ons lichaam en dergelijke, worden in ons lichaam aangestuurd door zenuwprikkels. Als om een of andere reden hier een stagnatie in komt dan wordt de zenuwoverdracht naar dat gebied ook verstoord. Door op de voet met deze speciale techniek deze zenuwen aan te drukken kan de overdracht genormaliseerd worden.

 

Het effect van Zenuwreflexologie

 

De therapie is zeer doeltreffend!

In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al verbetering.
Hoe snel verbetering van de klachten optreedt is sterk afhankelijk van de aard van de klachten en hoelang deze er al zijn.

Klachten die langer bestaan vragen een intensievere behandeling.
Acute aandoeningen daarentegen, zoals blessures, hoofdpijnen, obstipatie, nek-, schouder- en rugklachten enz. kunnen met deze therapievorm sneller verholpen worden.

 

Conclusie

  • Zenuwreflexpunten op de voet werken direct via het zenuwstelsel en geven een snelle verandering.
  • Zenuwreflexpunten werken zeer gedetailleerd en zo kunnen de pijnklachten zeer zorgvuldig worden aangepakt.
  • Zenuwreflexologie kan met alle andere vormen van therapie (fysio, manuele therapie, osteopathie, sportmassage en shiatsu therapie) worden gecombineerd.

 

Afhankelijk van de klacht, combineer ik het aandrukken van de NR punten op de voeten met  reflexzonetherapie, TherapeuticTouch, ooracupunctuur, cupping of wat er nodig is op dat moment.
Samen met al deze andere technieken, biedt Zenuwreflexologie een holistische behandeling aan. De onderlinge samenhang tussen de bewegings-, orgaan- en hormoonstelsel worden immers gecontroleerd en bestuurd door het zenuwstelsel.

 

Voorbeeld :

Nek klachten kunnen voort komen uit de zenuwuitlopers van de nekwervels of van de nekspieren/ schouderspieren. Met Neuroreflex onderzoek ik waar de oorzaak van de klacht kan liggen dit doe ik door druk uit te oefenen op speciale punten op de botten van de voet die corresponderen met de zenuwen/ spieren van de nek. De cliënt ervaart vaak een gevoelige/ pijn prikkel wanneer de zenuwoverdracht verstoord is.

 

  zenuwreflexologie02   zenuwreflexologie03  

 

zenuwreflexologie04

 

 

 

 

Ander voorbeeld:      

Sinusklachten:

zenuwreflexologie05

 

Corresponderende punten op de voet:

 zenuwreflexologie06

 

 

 

Zo kunnen met zenuwreflex behandelingen diverse klachten behandeld/ verlicht worden onder andere ook:

  • rug- en schouderklachten,
  • frozen shoulder
  • syndroom van Tietze
  • hoofdpijnklachten
  • stressbehandelingen