Wat is voetreflexologie ?

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast. De voetreflex verdeelt het lichaam in zones. Deze zones lopen verticaal over het hele lichaam vanuit iedere teen naar het hoofd. De organen en spieren en weefsels die zich in die zone bevinden vinden we ook terug op de voeten. Zie afbeelding.

Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op handen- en voetengebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.

 

voetrefelexologie

 


Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Ook kan men veel aan de voet zien zoals eelt, wratjes, kleurverschillen, stand van de tenen, kalknagels etc. al deze gegevens zeggen iets over de organen of gemoedstoestand van iemand.
Een complete spiegel van ons lichaam kunnen we dus terug vinden in onze voeten. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen.

Wanneer het lichaam een blokkade aangeeft, zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn etc. wijst dit op een blokkade in de energiestroom of het reflexgebied

Als er blokkades/ storingen in het lichaam zijn worden de zones op de voet gemasseerd om zodoende het lichaam weer in balans te brengen.

Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied.
Door de reflexgebieden op de voet te behandelen wordt het lichaam terug in evenwicht gebracht en het zelfgenezende vermogen van het lichaam geactiveerd.

Daarnaast werkt reflexzonetherapie ontspannend, wat de cliƫnt de gelegenheid geeft om eens anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Deze therapie is ook zeer doeltreffend om ziekte te voorkomen en werkt tevens ontspannend en helend.